Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η κάλπη... εγκυμονεί... κινδύνους!!!


Αγχωθήκαμε τελικά!


Ας χαλαρώσουμε όμως λιγάκι από το σκληρό προεκλογικό κλίμα που δημιουργήθηκε.. τεχνητά κυρίως, από όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, γιατί ο πραγματικός συμμετέχων επί της διαδικασίας.., ο απλός λαός, τελικά απείχε της όλης προεκλογικής προετοιμασίας, και.. το συζητάμε τελικά και αν θα συμμετέχει και την Κυριακή στο εκλογικό του δικαίωμα μεν, καθήκον δε! Αυτό μένει να το δείξει η κάλπη!


Και τι δεν θα δείξει αυτή η κάλπη... Ο Καραμανλής ο γέρος είχε πει κάποτε χαρακτηριστικά σε ερώτηση που του έγινε ανήμερα εκλογών για το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα - θυμίζω ότι τότε δεν.. υπήρχαν τα μαγικά exit polls - ότι "η κάλπη εγκυμονεί"!!!


Πράγματι, σοφή κουβέντα!! Η κάλπη πάντοτε εγκυμονεί.. και άλλοτε μας βγάζει υγειές παιδάκι... άλλοτε ελλιποβαρές... άλλοτε υπέρβαρο... και άλλοτε ... "Θεός Φυλάξει" θα έλεγαν οι μάνες μας... τερατογέννημα!!!


Τι μας επιφυλάσσει άραγες οι κάλπη της Κυριακής; Και δεν εννοώ απλά ένα όνομα ενός κόμματος!! Αναφέρομαι στις ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού του όποιου και να είναι αποτελέσματος!


Οι λάτρεις της 'επικοινωνιολογίας' θα μας πουν ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Το 'παν και τα gallops... πως θα τολμήσουμε να το αμφισβητήσουμε;


Αφού έχουμε πάθει τέτοια πώρωση, ή μήπως να το ονομάσω εξάρτηση, που δεν αντέχουμε χωρίς gallop ούτε μια βδομαδούλα!!! Έδιναν κι έπαιρναν τα τηλέφωνα την τελευταία εβδομάδα σε 'επιτελικούς' φίλους και κολλητούς ... έλα ρε, πως πάνε οι τελευταίες;... είμαστε μπροστά;;.. πόσο έκλεισε η ψαλίδα;;.. τι;.. φτάσαμε στο όριο του στατιστικού;... το 'λάθος' το αφήνουμε να εννοηθεί! Μην γίνει και κανένας 'λάθος' συνειρμός! και αναλογιστούμε και το δικό μας!


Ποιο δικό μας; Το λάθος βέβαια!!! Τι δηλαδή; Επειδή δεν λέμε την λέξη 'λάθος', σημαίνει κιόλας ότι δεν το κάνουμε; Ωραία θα ήταν... ό,τι δεν ονομάζουμε να μην αποτελεί και πραγματικότητα!! Ως μη γενόμενο, που λέμε!!! Πράγματι, τι ωραία που θα ήταν!!


Κι όμως! Τα λάθη γίνονται, και ας μην λέγονται... και ας μην κατονομάζονται.. και ας μην δημοσιοποιούνται... και ας μην δημοσιεύονται... και ας τα ξέρουμε... και ας μην τα παραδεχόμαστε..


Σαν την λάθος εγκυμοσύνη... έγινε το 'λάθος'! Και θα διογκωθεί, και θα παράγει και θα αναπαραχθεί! Και το 'ως μη γενόμενο' δεν θα μπορεί να μας καλύψει πλέον!! Και αν το παιδί γεννηθεί υγιές, έχει καλώς! Εάν όμως πρόκειται για... τερατογέννεση, ποιος θα πάρει την ευθύνη;


Μα οι γονείς βέβαια... φυσικά και πάντα! Μα... ποιοι είναι σε αυτήν την περίπτωση;


Και άντε στις φυσιολογικές περιπτώσεις, τουλάχιστον για την μητέρα(!) δεν αμφιβάλλει ποτέ κανείς!! Μόνο κάποιοι κακοπροαίρετοι ενδεχομένως να αμφιβάλλουν για τον πατέρα!!


Μα στην δική μας περίπτωση.. αδυνατούμε να βρούμε και την μητέρα ακόμα!! Κανείς δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη! Ο λαός τα ρίχνει στους πολιτικούς, οι πολιτικοί ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο ... και όλοι μαζί... στον λαό... προκηρύσσοντας απλά και.. δημοκρατικά... εκλογές!!!


Και από την νέα "εγκυμονούσα" κάλπη, εάν έχουμε και άλλη τερατογέννεση; Πάλι ξανά η ίδια διαδικασία από την αρχή; Και ξανά;.. και πάλι;.. και τούμπαλιν;


Μήπως είναι η ώρα, να αφήσουμε την Ιωνική τακτική και να υιοθετήσουμε την .. Λακωνική;.. την Σπαρτιάτικη;


Εμπρός, λοιπόν, μην φοβάστε! Ρίξτε όλα τα τερατογεννήματα αυτής της αρρωστημένης εγκυμοσύνης στον Καιάδα!!!


Θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν μόνον οι αληθινοί και οι φίλεργοι... τα τερατογεννήματα... στον Καιάδα!
Phaethon

3 σχόλια:

Makiaveli είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι η κάλπη δεν εγκυμονεί κινδύνους. Εχει γίνει ήδη αμνιοκέντηση και έχουν ανιχνευθεί όλες - σχεδον - οι χρωματοσωματικές ανωμαλίες... Εξάλλου, πως να μην συμβαίνει αυτό όταν πριν χρόνια είχε γίνει ξανα αμνιοκέντηση, είχε βγάλει τα ίδια αποτελέσματα, αλλα από τότε δεν αλλαξε τίποτα..ουτε φαρμακευτική αγωγή, ούτε βιταμίνες, ούτε σίδηρος...

Τις λεπτομέρειες θα μας τις πεί απο Δευτέρα ο μαιευτήρας Αλμούνια...

Phaethon είπε...

...Τον πατέρα και την.. μάνα ψάχνουμε Makiaveli!!

Τον πατέρα και την μάνα... τους είδε κανείς;

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Η οικονομία είναι βασικά ψυχολογία. Προτείνω να σκεφτόμαστε θετικά.
Κατά τ' άλλα που είναι και τα βασικότερα, να μην στεναχωριόμαστε γι' αυτά που διορθώνονται και γι΄ αυτά που δεν διορθώνονται.