Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πηνελοπειάδα.... το Νέο Έπος!


Φίλοι κι Εχθροί!!! Τώρα κι αν επείγει να τους μετρήσουμε...


Μα που πήγαν βρε παιδιά; Όχι οι εχθροί.. τους φίλους ψάχνουμε... ή μάλλον ψάχνουν, σωστότερα, και μάλιστα απεγνωσμένα οι πολλαπλοί μνηστήρες της ΝΔ! Αυτήν ας την ονομάσουμε Πηνελόπη, γιατί στην παρούσα φάση το 33% των οπαδών της - κατά κοινή αποδοχή εγκληματικά χαμηλό - ο σκληρός πυρήνας της δηλαδή, αποδείχτηκε υπομονετικός, πέρα από κάθε προσδοκία!!!


Η Πηνελόπη μας λοιπόν εγκαταλείφθηκε από τον Οδυσσέα της, θα τρίζουν τα κοκαλάκια του Ομήρου τέτοια ώρα...! Έναν Οδυσσέα που τον είχε παντρευτεί γιατί της είχε υποσχεθεί ότι θα την φροντίζει, θα την υποστηρίζει, βασίλισσα θα την κάνει... με κορώνα να φορεί!!


Και για ένα διάστημα... όπως συμβαίνει σε όλα τα νιόπαντρα ζευγάρια.. το έκανε!! Και την φρόντισε, και την υποστήριξε, και βασίλισσα την έκανε! Το' χε πει όμως ο Γούντι Άλεν!! Η επταετία... φέρνει... φαγούρα! Του Οδυσσέα μας όμως το έκζεμα έφερε φαγούρα πολύ πριν την επταετία... και φαγούρα στην φαγούρα... ο Οδυσσέας μας αντίθετα από τις προσδοκίες της Πηνελόπης του, πήρε την μεγάλη απόφαση και πάτησε τους όρκους τιμής και αγάπης προς την σύζυγό του... και έκανε την ηρωική του έξοδο!!


Μία ηρωική έξοδο που σε τίποτα δεν θυμίζει αυτήν του Μεσολογγίου, φερ' ειπείν! Γιατί τότε οι Έλληνες αφού είχαν παλέψει με κάθε μέσο, και αφού τους είχε θερίσει η πείνα... -καταλαβαίνετε τώρα γιατί δεν κολλάει ο παραλληλισμός! - αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη τους, θυσιάζοντας όμως, τις δικές τους ζωές..... όχι της ... Πηνελόπης!!


Η οποία Πηνελόπη, ωραία γυναίκα και με την περιουσία της προικώο.. άλλο 33% και άλλο ούτε 3%..! πολύ γρήγορα συγκέντρωσε παλιούς και.. γιατί όχι; και νέους μνηστήρες!! Άλλοι φτασμένοι με υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή... όμως, με διαζύγια και ξυλοδαρμένες συμβίες στο παρελθόν τους!
Άλλοι νέοι και ωραίοι... που χρόνια τώρα έβλεπαν την Πηνελόπη και είχαν κρυφό και ανομολόγητο τον πόθο τους γι' αυτήν... και τώρα... σιγά σιγά βρίσκουν το θάρρος να εκφράσουν κι αυτοί τα πάθη της ψυχής τους!! Όμως, μικροί και άμαθοι καθώς είναι, και χωρίς να έχουν αποκατασταθεί ακόμα... μερικοί, ούτε το φανταρικό τους δεν έκαναν! πως να τους εμπιστευθεί η κακόμοιρη Πηνελόπη!!


Η Πηνελόπη!! εδώ που τα λέμε... και ποιος την ρωτάει την Πηνελόπη; Γιατί, τότε με τον Οδυσσέα, την είχαν ρωτήσει; ΌΧΙ! Ό,τι ήθελε ο μπαμπάς... και απουσία μπαμπά ο αμέσως επόμενος φερόμενος ως κηδεμόνας!!! Ο οποίος δηλαδή, εδώ που τα λέμε... από που κι ως που; Ποιος τον όρισε κηδεμόνα; Και ποιος του είπε ότι η Πηνελόπη χρειάζεται κηδεμόνα;


Είναι μία προδομένη και ταλαιπωρημένη γυναίκα... είναι μία ώριμη πια και έμπειρη γυναίκα! Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα μήνα να διαλέξει... τον επόμενο... Χρειάζεται χρόνο να επουλώσει τις πληγές της.. να καταλάβει από που της ήρθαν τα δεινά της! Να εντοπίσει και τα δικά της λάθη... ώστε να μην τα επαναλάβει!


Δεν είναι δυνατόν να.. ξαναπαντρευτεί.. σε ένα μήνα!!! Ούτε καν θα προλάβει να διαβάσει τα βιογραφικά των μνηστήρων... που, εν τω μεταξύ, εμφανίζονται σαν τα κοράκια πάνω από φρέσκο ψοφίμι..


Και η Πηνελόπη μας... δεν είναι ψοφίμι! Είναι μία πολύ ωραία γυναίκα!
Παρακαλώ, όσοι ενδιαφέρεστε.. στείλτε κι εσείς το βιογραφικό σας...! με γρηγορόσημο παρακαλώ...! μήπως και προλάβει να το δει η Πηνελόπη μας!! Α ναι.. και μην ξεχάσετε να επισυνάψετε την.. φωτογραφία σας!!


Σημαντικό Υπόμνημα Προς Επίδοξους Μνηστήρες: μην ανησυχείτε... ο Οδυσσέας δεν πρόκειται να επιστρέψει για να υπερασπιστεί την τιμή της Πηνελόπης... δεν κινδυνεύετε... από αυτόν τουλάχιστον!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα κείμενα σου!

Phaethon είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ!

Όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνον σκέψεις που περνάν πιστεύω από το μυαλό των περισσοτέρων από εμάς, καθώς βιώνουμε την τρέχουσα επικαιρότητα!

Makiaveli είπε...

Και η συνέχεια? Ασε να μαντέψω...

Η Πηνελόπη παντρεύεται την Ωραία Ελένη και αρχίζει να της ριχνει τέτοιο κέρατο με τους υλόποιπους μνηστήρες, που αρχίζουν να την φωνάζουν Αντιλόπη...

Κι ο Οδυσσέας κάνει SPA στο νησί των Σειρήνων με κλειστό κινητό να μην τον ενοχλούν...

Αψογο κείμενο Phaethon :)

Phaethon είπε...

Makiaveli μου δίνεις έναυσμα για Πηνελοπειάδα Β'! Ελπίζω να μην θεωρηθεί κλοπή πνευματικής περιουσίας!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο σκληρός πηρύνας των οπαδών της ΝΔ για άλλη μια φορά δοκιμάζεται και για άλλη μια φορά νιωθει αβοήθητος απέναντι στα συμφέροντα και στις φιλοδοξίες των φερόμενων σωτήρων και αρχηγών του!

Με όλα αυτά τα παιχνίδια τους δεν έχουν καταλάβει ότι χάνουν το κυρος τους και την ηγετική φυσιογνωμία που κάποιοι/ες από αυτούς/ές προσπαθούσαν επί χρόνια να χτίσουν!

Makiaveli είπε...

Τους την έφερε η "ωραία Ελένη". Αιφνιδιαστική ανακοινωση υποψηφιότητας την ωρα που οι αλλοι ασχολουνται με διαδικασίες με ταυτόχρονο άδειασμα "κοινωνικού φιλελευθερισμού".

Ρουά Ματ και παίρνει την Πηνελόπη...
(το κέρατο, κέρατο...)

Phaethon είπε...

Από ότι δείχνουν τα πράγματα, είναι η καλύτερα προετοιμασμένη.. και με πολλά τόξα στην φαρέτρα της... και ως γυναίκα.. ξέρει να κινείται... αιφνιδιαστικά!

Όσο για τους υπόλοιπους μνηστήρες... για να δούμε ποιος θα μπορέσει να ακολουθήσει... έστω και για ... one night stand!

Ανώνυμος είπε...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Phaethon είπε...

Well, THANK YOU both for the time you devoted reading my scrambles and for the nice words of encouragement you offer!