Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Όχι άλλο λίφτινγκ!


Τελικά έχω μπερδευτεί!!!


Θα γίνουμε η Ολλανδία του Νότου!

Θα αποκτήσουμε Γερμανικό εκλογικό σύστημα!

Θα μας δοθούν παροχές Σουηδικού επιπέδου!


Ααααα, δεν γίνεται! Προφανώς μου χρειάζεται ένα καλό format! Θυμίστε μου παρακαλώ τον τόπο γέννησης και κατοικίας μου γιατί παθαίνω... ίλιγγο!!! Στην Ελλάδα ζούμε και για την Ελλάδα μιλάμε;


Εδώ μέχρι και ο Ζακ Ρογκ, στο τέλος βέβαια της Ολυμπιάδας... και αφού ομολογουμένως πέρασε ξυστά από 12 ήπια και 15 βαρέα εγκεφαλικά και ένας Θεός ξέρει πόσα καρδιακά επεισόδια... παραδέχτηκε δημοσίως και απόλυτα ικανοποιημένος ότι.. "there's the right way, the wrong way, and there's the Greek way"!


Με άλλα λόγια, υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο Ελληνικός τρόπος! Και το είπε απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που εισέπραξε, όχι μόνον αυτός αλλά και η ανθρωπότητα ολόκληρη!


Και ... όχι! δεν εννοώ να πλέξω δάφνες στο ελληνικό στοιχείο! Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ!.. και άλλα τέτοια γλυκανάλατα! Όχι! Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά τι είμαστε... Aυτό που λέμε.. καλό παιδί... αλλά... να.. λίγο τεμπελιάζει!


Το ξέρουμε δα! Και όχι λίγο, έρχονται και φορές, και πολύ! Αλλά, έλα που έχουμε δυνάμεις! Έλα που έχουμε δυνατότητες! Έλα που μόνο αν φύγουμε από αυτήν την χώρα, βρίσκουμε τον λόγο να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο... ή και να μας αξιοποιήσουν - και αυτό ισχύει... δυστυχώς!! Η Ελλάδα που κατά καιρούς, έως πολύ συχνά, τρώει τα παιδιά της!


Αλλά, από την άλλη πλευρά... και τέτοιο παιδί; Τι να το κάνει; Προσπαθεί να την κάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι πραγματικά! Προσπαθεί να την μασκαρέψει, λες και είναι Αποκριές!!


Ε, ναι τώρα! Φανταστείτε μία ωραία κομψότατη Ελληνίδα, μελαχρινή -όχι ότι δεν υπάρχουν και ξανθές Ελληνίδες! αλλά μιλάμε για τον μέσο όρο-, ηλιοκαμένη, με το συνολάκι της και την ασορτί τσάντα - γόβα... αξύριστη όπως η Γερμανίδα... μαστουρωμένη όπως η Ολλανδέζα και... δίμετρη, όπως η Σουηδέζα... Καλά, αυτό το τελευταίο, δεν μας κάνει και πολύ κακό!... αλλά, έλα που πρέπει να την βάλουμε δίπλα στον Έλληνα!


Τον Έλληνα που δεν ανέχεται απεριποίητη την γυναίκα του, δεν νοείται η δική του η γυναίκα να μην ελέγχει τον εαυτό της... και... ας το παραδεχτούμε.. λόγω DNA, δεν έχει και το ύψος να σταθεί δίπλα στο σουηδικό 2.10! Αταίριαστο!


Το απόλυτο αταίριαστο! Και, μεταξύ μας τώρα, όχι ότι δεν το δοκιμάσαμε και άλλες φορές!
Πόσες φορές! Από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, από την εποχή του Καποδίστρια και του Όθωνα... τι θυμάμαι Θεέ μου! (όχι δεν ζούσα τότε, για όσους αναρωτηθούν)... δεν προσπαθήσαμε να ξεσηκώσουμε ... από δομές κράτους... μέχρι συστήματα παιδείας... από αγροτική πολιτική... μέχρι... και ποινικά και αστικά δίκαια;


Και πάντοτε βέβαια με τις απαραίτητες προσαρμογές... το λίφτινγκ!! Μα, όλες τις φορές δεν αποδείχθηκαν παταγώδης αποτυχίες και πάντοτε εκ των υστέρων, προσπαθούσαμε να τα μπαλώσουμε;


Μα τι να μπαλώσεις πάνω σε ένα αποτυχημένο λίφτινγκ; Το πιο πιθανό, είναι να σου βγει η καημένη η Ελλαδίτσα με στραβό στόμα, κινέζικα μάτια και γιαπωνέζικα φρύδια!!!!!!! Δεν ρωτάτε και τον Φουστάνο που ξέρει από αυτά, να σας πει καμιά κουβέντα;


Πως να σου χαμογελάσει αυτή η χώρα.. όταν από τα πολλά τα λίφτινκγς έχει πάθει την απόλυτη παραμόρφωση!


Δεν φτάνει, λοιπόν, που προσπαθούμε να φτιάξουμε την Ελλάδα κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, και που μπορεί να εξελιχθεί και να γίνει... την φορτώνουμε και με τα μπαλώματα από πάνω... Μα δεν βαρεθήκαμε πια ζούμε σε μία μπαλωματού Ελλάδα;


Πάρτε της τα μέτρα... και φτιάξτε της ένα κοστούμι που να της ταιριάζει και να είναι ΔΙΚΟ ΤΗΣ! Μόνο αυτό θα της πάει!


Αφήστε την τεμπελιά και το copy - paste κατά μέρους και ασχοληθείτε σοβαρά με αυτήν την χώρα! Χρειάζεται πολλά πράγματα η Ελλάδα μας! Το μόνο που δεν χρειάζεται όμως είναι κακογραμμένα αντίγραφα, που από πάνω... θα έχουν και μπαλώματα!


Σημειωτέον ότι όλες οι κυβερνήσεις από ιδρύσεως αυτού του ταλαίπωρου κράτους ακολουθούν αυτήν ακριβώς την τακτική: copy -paste! Το είχαν ανακαλύψει... πριν από την δημιουργία των windows!



Phaethon

4 σχόλια:

Makiaveli είπε...

Πολύ φοβάμαι οτι η μόνη ομοιότητα που μπορει να αποκτήσουμε με την Ολλανδία στο άμεσο μέλλον, θα είναι όταν σπάσει πάλι το φράγμα στον Εβρο και βρεθούμε κάτω από το υψόμετρο της θάλασσας...

Phaethon είπε...

.. έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε και θαλάσσια και... υποθαλάσσια σπορ!!! Σιγά σιγά και Μπαχάμες θα γίνουμε!!

Αυτό που ποτέ δεν θα γίνουμε με όλες αυτές τις αντιγραφές και τα κακέκτυπα, δυστυχώς, είναι σοβαρό κράτος!

Πολύ λάθος ξεκινάμε!

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Απίθανη η ανάρτησή σου. Χιουμοριστική και ταυτόχρονα καυστική.
Κάποτε ως χώρα, χαράζαμε το δρόμο κι οι άλλοι μετά από χρόνια ακολουθούσαν.
Εδώ και πολλά χρόνια όμως, εμείς δυστυχώς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε, να αντιγράψουμε, κτλ. Και δεν έχω τίποτα με τις αντιγραφές. Ούτε είμαι υπέρ της παρθενογέννησης. Παρουσιάζω όμως τη διαφορά.

Phaethon είπε...

Ευχαριστώ πολύ Λευτέρη για τα καλά σου λόγια.

Ούτε κι εγώ είμαι υπέρμαχος της παρθενογέννεσης... άλλωστε γιατί κανείς να μην χρησιμοποιήσει την κατασταλαγμένη γνώση που έχει προέλθει από προηγούμενη έρευνα;

Η ένστασή μου έγκειται στην τυφλή αντιγραφή και στο εκ των υστέρων... "βλέποντας και κάνοντας! μπάλωμα".

Θεωρώ ότι πρέπει σοβαρά να ληφθούν υπόψιν οι ειδικές συνθήκες της χώρας, τόσο γεωπολιτικά όσο και ανθρωποκοινωνικά και έπειτα να σχεδιαστεί εξ αρχής το οτιδήποτε νομοσχέδιο βασισμένο οπωσδήποτε στην υπάρχουσα παγκόσμια γνώση!

Μόνον έτσι, πιστεύω, θα μπορέσουμε να χτίσουμε!