Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Η μοναξιά της... κορυφής!


Ευτυχώς για όλους μας τελείωσαν οι εκλογές!



Ευτυχώς για την χώρα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ανεξαρτήτως του τι μπορεί να υποστήριζε ο καθένας μας! Ευτυχώς για την χώρα υπάρχουν 5! κόμματα στην βουλή! Μακάρι να είχαμε και 6.. Ευτυχώς για τον κόσμο, σιγά σιγά θα ξεπαγώσουν όλες οι κρατικές λειτουργίες που εδώ και ένα μήνα είχαν παγώσει! Ευτυχώς για τους υποψηφίους που θα ξεκουραστούν από την προεκλογική εκστρατεία!

Βέβαια, υπάρχουν δύο άνθρωποι σ' αυτήν την χώρα... των οποίων τα προβλήματα... τώρα αρχίζουν!!

Και επιλέγω πρώτον τον ηττημένο της εκλογικής αναμέτρησης, τον κο Κώστα Καραμανλή!

Το είχαμε καταλάβει από την αρχή ότι δεν τον ένοιαζε αν έχανε αυτές τις εκλογές! Η προεκλογική εκστρατεία του από την χάραξή της... θύμιζε καμικάζι που... τα έπαιζε όλα για όλα! Επέλεξε να "πει την αλήθεια" σε έναν λαό που ξέρει πολύ καλά ότι δεν του αρέσει η αλήθεια! Επέλεξε να προαναγγείλει βαριά αντιλαϊκά μέτρα σε έναν λαό, που ξέρει πολύ καλά ότι δεν του αρέσει να χαλάει την καλοπέραση του... και ας πάει το εθνικό χρέος... όπου θέλει!

Επέλεξε να μπει σε προεκλογική εκστρατεία, πριν καν κλείσει τα εσωκομματικά του μέτωπα! Και το σπουδαιότερο, επέλεξε να μπει σε προεκλογική εκστρατεία!!! Προκήρυξε εκλογές σε μία περίοδο που δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα υπέρ του!

Με λίγα λόγια, είναι κάπως τεχνητή η κρίση που καλείται να διαχειριστεί ο Κ. Καραμανλής!! Είναι σαν κατά κάποιο τρόπο να την προκάλεσε ο ίδιος!

Παρόλα αυτά, είναι σίγουρο ότι καλείται να αντιμετωπίσει τον κ. Σουφλιά, ασχέτως αν τον παρότρυνε ο ίδιος να επιλέξει την συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση στην παρούσα συγκυρία!

Είναι επίσης σίγουρο ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κα Μπακογιάννη και να λογοδοτήσει για το μέγεθος της ήττας και τα χαμηλά ποσοστά που θα της παραδώσει (;)

Επίσης σίγουρο το ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει και όλους όσους θα ανταγωνιστούν την κα Μπακογιάννη στην διαδοχή του κόμματος αυτού, βλέπε κος Σαμαράς, κος Αβραμόπουλος, ενδεχομένως και άλλους αξιότιμους κυρίους... η φιλοδοξία του πολιτικού είναι το μόνο μη μετρήσιμο αγαθό σε αυτήν την δημοκρατία!

Και ακόμα είναι τόσο νέος! Είναι πολύ νωρίς ακόμα για τον ίδιο να προωθηθεί στον θώκο της Προεδρίας της Δημοκρατίας! Ακόμα πιο νωρίς, βέβαια, για να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή της χώρας!

Πολλά τα κύματα και μεγάλες οι φουρτούνες, πράγματι! Και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει καπετανέικα, διότι υπάρχει από πίσω και ένας πυρήνας κόσμου που υποστηρίζει αυτό το κόμμα!

Αλλά όπως και να το κάνουμε, όλα αυτά πια αφορούν την αξιωματική αντιπολίτευση, που όσο σοβαρά και αν είναι, δεν αφορούν άμεσα την επίσημη πορεία της χώρας!

Αυτός που πια είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την πορεία αυτής της χώρας κατόπιν ξεκάθαρης λαϊκής εντολής είναι από σήμερα ο κος Γεώργιος Παπανδρέου. Η αλήθεια είναι ότι πιο ξεκάθαρη δεν γινόταν αυτή η εντολή! Ούτε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα τολμούσε να φανταστεί ότι θα κέρδιζε τις εκλογές με περίπου 10 μονάδες διαφορά!

Δέκα (10) μονάδες διαφορά! Εντυπωσιακή, πράγματι! Ο κος Βενιζέλος ζαλίστηκε! Δεν τα έχασε όμως! Πάλι πρόλαβε να κάνει πρώτος δήλωση! Και μάλιστα δεν μας εξέπληξε καθόλου!

Είναι γνωστό το πόσο ευφυής είναι βέβαια... δεν θα τολμούσε να υποτιμήσει τον κο Παπανδρέου μετά από μία τόσο εντυπωσιακή νίκη! Προς Θεού! Απλά, και πολύ αθώα... ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά για το κυβερνητικό έργο που αναμένει τον κο Παπανδρέου!

Και τολμώ να προβλέψω ότι όπως δεν συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία, κατά τον ίδιο τρόπο, δεν θα συμμετέχει και για την εξύψωση αυτού του έργου!! Και, δεν εννοώ βέβαια ότι θα αρνηθεί να αναλάβει κάποιο υπουργείο... άλλο το ένα... άλλο το άλλο! Η ευφυΐα του άλλωστε δεν θα του επέτρεπε να κάνει τέτοια λάθη!

Και μιας και αναφερθήκαμε σε αποχή από την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, είναι πολλά τα ονόματα των απόντων!! Τόσα πολλά που θα ήταν πολύ κουραστικό να τα αναφέρουμε όλα!

Επίσης αυτονόητη θεωρείται και η δυσαρέσκεια του κου Σημίτη και του "περιβάλλοντός" του βέβαια! Ασχέτως με το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος!

Και μέσα σε όλα αυτά, καλείται ο Γ. Παπανδρέου να λύσει τα σοβαρά προβλήματα αυτής της χώρας, βλέπε ελλείμματα, ασφαλιστικό, αυξήσεις, εργασιακές σχέσεις, κοκ. όλα τα γνωστά και μη εξαιρετέα... με ή χωρίς επιτήρηση!

Τελικά, ο κάθε αρχηγός έχει τα δικά του προβλήματα... και δυστυχώς και για τους δύο πρέπει να τα λύσουν ο καθένας μόνος του!

Η Δευτέρα 05/10/09 είναι δύσκολη και για τους δύο! Και... υπόψιν, δεν έχουν την πολυτέλεια της ... Τσαγκαροδευτέρας!!

Οφείλουν να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά! Για το καλό αυτής της χώρας... αν τους νοιάζει δηλαδή!

2 σχόλια:

Makiaveli είπε...

Δεν ξέρω αν ο χαμένος των εκλογών ειναι ο Καραμανλής. Μέσα στη μοναξιά της ήττας, αυτός παραιτήθηκε και - ίσως - γλίτωσε. Ανάλογα με το τι θα βρει μπροστά του ο Παπανδρέου (Αλμουνια, χρεος, ελλειμα κλπ) ίσως να αποδειχθεί άλλος ο χαμένος...

Το σίγουρο είναι βεβαια οτι δεν κερδισαμε τιποτα εμείς!

Phaethon είπε...

Τις τομές και τις ριζικές αλλαγές τις αναθέτουμε σε ανθρώπους που από την αρχή ξέρουμε ότι δεν έχουν το θάρρος για να τις κάνουν!!

Μπορεί να ξέρουν τι πρέπει να γίνει! Μπορεί να ξέρουν και το πως πρέπει να γίνει!

Αλλά θα βρουν το θάρρος να τις κάνουν να γίνουν;

Οι δερματινες καρέκλες είναι όλες ηλεκτρικές και ηλεκτροφόρες!!!

Όποιος δεν αντέχει.. ναι να πηγαίνει σπίτι του... αλλά και ο επόμενος να το σκέφτεται καλά πριν καθήσει!