Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Χιούμορ; ΝΑΙ! Χαβαλέ; ΟΧΙ!


Τα παιδία παίζει... Αττική σύνταξη...

Και τώρα που έπαιξε, τι έγινε; Υπήρχε κανείς Έλληνας που περίμενε τα ατελείωτα σαρδάμ και τις ατελείωτες αοριστολογίες για να πειστεί ή να μεταπεισθεί; Και έστω ότι υπήρξαν κάποιοι... πείστηκαν τελικά; ... μάλλον όχι. Αλλά προφανώς γι' αυτόν το λόγο θα προχωρήσουμε και σε 2ο debate!!!

Είμαστε πολύ τυχεροί σαν λαός σε αυτές τις εκλογές! Δύο debate για μία εκλογική αναμέτρηση!! Φαντάζεστε τι ανέκδοτα θα κυκλοφορήσουν; Γιατί το μόνο θετικό που βγαίνει από αυτές τις δημόσιες εμφανίσεις τελικά είναι οι απίστευτες γελοιογραφίες και ατάκες που μένουν.. και χαμογελάει λιγάκι το πικραμένο χειλάκι του Ελληνικού λαού... που παρ' όλα τα χρέη του, εθνικά και προσωπικά, βρίσκει πάλι το κουράγιο και γελάει με τους ίδιους ανθρώπους που τον καταχρέωσαν!!

Μάλλον τελικά αυτό είναι το μεγαλείο του Έλληνα... παρόλο που ξέρει ότι αυτά που λέγονται και γίνονται είναι εις βάρος του... βρίσκει πάντα το κουράγιο και κάνει χιούμορ... ακόμα και με αυτούς που του σκάβουν τον λάκκο του, εν γνώση του, και... κυρίως... με τις ευλογίες του, δηλαδή την πολύτιμη ψήφο του!

Προφανώς είμαστε λάτρεις του χιούμορ και του αυτοσαρκασμού και δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε τους πρωταγωνιστές των ανεκδότων μας!!

Ως πότε όμως θα γελάμε με τα χάλια μας; Μήπως πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι; Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε και να βρούμε τον τρόπο να βγάλουμε τα ανέκδοτα από την βουλή; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε, ο καθένας μόνος του, πως με σοβαρότητα και ευθύνη θα παραδώσουμε την χώρα στα παιδιά μας;

Οι γονείς μας κάποτε είχαν ιδεολογία, ο καθένας την δική του, δεν έχει σημασία ποια... όμως, ψήφιζαν με σοβαρότητα και ευθύνη!

Αυτές οι εποχές πέρασαν... οι ιδεολογίες ισοπεδώθηκαν στον βωμό της παγκοσμιοποίησης και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, και με υπευθυνότητα κι εμείς με την σειρά μας να ξεδιαλέξουμε από αυτό το πολιτικό γιουσουρούμ αυτούς που μπορούν και θέλουν!

Σε κάθε παζάρι υπάρχουν πάντα ευκαιρίες, αρκεί να ψάξει κανείς!

Στις στάχτες μας μέσα...υπάρχουν διαμαντάκια.... αρκεί να ψάξει κανείς!

Ναι, να γελάσουμε και να ξαναγελάσουμε...

Όχι, να μην μας γελάσουν και μας ξαναγελάσουν!


Phaethon

2 σχόλια:

Makiaveli είπε...

Κάποτε πίστευα ότι οι πολιτικοί κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Λίγο αργότερα συνειδητοποίησα οτι απλά αποτελούν υποχείρια των μεγάλων και διαπλεκόμενων συμφερόντων. Τώρα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η φοβία ότι κυβέρνηση είναι επί της ουσίας η κλίκα των δημοσιογράφων.

Μέχρι να βρεθεί τρόπος να καταπολεμηθεί η εξουσία που τους έχουμε δώσει χωρίς να το καταλάβουμε, θα "μας γελάνε κι εμείς θα γελάμε..."

Phaethon είπε...

Συμφωνώ απολύτως και μάλιστα θα το θέσω και πιο ωμά... βιώνουμε την χούντα της δημοσιογραφίας!

Κανείς που δεν μπορεί να τα βρει μαζί τους, δεν έχει στον "ήλιο"-γυαλί-δημοσίευση ... μοίρα!!!

Σε "φτιάχνουν" ή σε καταστρέφουν σε ένα 5λεπτο bulletin!