Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Περί... συσπείρωσης!!!!


Τι να μας Απασχολεί!!!



Μέρες που είναι, γράφονται, λέγονται, αναρτώνται πληθώρα από σκέψεις, προγράμματα, όνειρα, "οράματα" και ένας Θεός ξέρει τι άλλο..

Δέκτες είμαστε όλοι εμείς... αθλητικά, πολιτικά, σχολικά, όλα "θα", όλα μελλοντικά και όλα αόριστα...

Οι ΠΑΕ υπόσχονται ελαφρά τη καρδία πρωταθλήματα και οξύνουν τα όνειρα των οπαδων τους, με απώτερο στόχο βέβαια να τους συσπειρώσουν!!!

Οι πολιτικοί υπόσχονται άκόμα πιο ελαφρά τη καρδία άμεση λυση της κρίσης, βελτίωση της "καθημερινότητας του πολίτη" -μα τι κλισέ είναι αυτά!- και αυτοί με τον ίδιο ακριβώς απώτερο στόχο... να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους!!!

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές -του ιδιωτικού τομέα... γιατί του δημοσίου, δεν νοιάζονται ιδιαίτερα- υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια στους γονείς... όλα τα παιδιά θα γίνουν φωστήρες!!! και αυτοί με τον ίδιο απώτερο στόχο... να συσπειρώσουν την πελατεία τους!!!

Μα τι είναι αυτή η συσπείρωση πια!!! Έχει καταντήσει η μεγαλύτερη γεννεσιουργός αιτία ψεύδους, εξαπάτησης, υποτίμησης... εξευτελισμού!

Κάποτε ο λαός συσπειρωνόταν γύρω από τους άξιους! Δεν έτρεχαν οι άξιοι πίσω από τον λαό για να πείσουν για την αξία τους!!

Κάποτε η αποκάλυψη ψεύδους ή εξαπάτησης αποτελούσε "όνειδος" για τον ίδιο τον ψεύτη αλλά και για ολόκληρη την οικεγένειά του... τώρα πια το "όνειδος" έχει αποκτήσει περιπεκτική σημασία, και ο ψεύτης είναι "μάγκας" και "ξύπνιος".....

Κάποτε ο "τίμιος" και ο "ειλικρινής" ήταν πρότυπα της κοινωνίας και πρόδρομοι και προπομποί... τώρα πια... είναι απλώς οι... "ηλίθιοι", οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης, οι ουραγοί!

Δεν θέλω τα παιδιά μου να τρέχουν πίσω από κάποιον για να αποδείξουν την αξία τους!

Δεν θέλω τα παιδιά μου να είναι "ξύπνια"... ούτε όμως και "ηλίθια"!

Δεν θέλω να διαιωνιστεί αυτή η παρεξήγηση των όρων και των αξιών της κοινωνίας μας!

Δεν θέλω να συσπειρωθώ και να με συσπειρώσουν!

Δεν θέλω να χάσω το δικαίωμα να σκέφτομαι και να κρίνω!

Phaethon

2 σχόλια:

Makiaveli είπε...

O tempora, o mores...

καλώς ήρθες στη μπλογκόσφαιρα, εύχομαι κάθε επιτυχια και καλή δυναμη :-)

Phaethon είπε...

Καλώς σας βρίσκω Makiaveli! Καλή χρονιά για όλους μας!